Padova
Különlegesen finom és tiszta, kifejezetten nápolyi stílusú pizzához való lisztünket Padovában őrlik. Persze most joggal kérditek, mégis mit jelent az, hogy „kifejezetten nápolyi stílusú pizzához való”. Anélkül, hogy belevetnénk magunkat a „búza kémiába” és sikérvázat, glutamint, meg ilyesféléket emlegetnénk, hadd jelentsük ki: liszt és liszt között óriási a különbség! Az ideális pizza lisztet „nem csíráztatott” lágybúzából készítik – az ilyen búzaszemek puha belét az őrlés során extra finom szemcseméretűre törik össze. Hogy tökéletes legyen az eredmény, az őrleményt többször át is szitázzák. Ezzel a liszttel élmény dolgozni! A magas gluténtartalom miatt a tészta lazábban gyúrható, nem ragad. Olyan ruganyos, hogy az ember érzi: tele van energiával. Önálló életet él. Szakértő kezek között pedig elképesztő, lélegző, könnyű tészta - majd a sütőbe téve pillanatok alatt befalható csoda - születik… annyi biztos, hogy tudnak valamit azok a padovai lisztporos molnárok.