Lizzanello
Pizza receptjeink lelőhelye
Legerissima. A legeslegkönnyedebb. Ez az egy szó írja le a tökéletes pizzatésztát.
Most elárulunk egy titkot a tökéletes pizzáról: mindenkinek másmilyen. De akár vastag, akár vékony tésztás, legyen rajta bármilyen feltét, egy dologban minden jó pizza megegyezik. A tésztájuk olyan könnyű, hogy akár egy egész pizzát bekebelezhetsz anélkül, hogy megterhelné a gyomrodat.
Mitől olyan finom a BELLOZZO® pizzája? Féltékenyen őrizzük a titkunkat. De egyvalamit elárulunk. Az idő kulcsfontosságú a megfelelő eredményhez. Még a legnagyobb gonddal összeállított tészta sem hoz jó eredményt, ha nem hagyod elég ideig pihenni. A mi tésztánknál ez az idő 3 nap – jól olvastad. Ennyi ideig pihennek a kis tésztagombócok a hűtőben, hogy elnyerjék az ideális textúrát, hogy az a parányi élesztő, amit beléjük kevertünk, elvégezze a munkát. A pizza tésztája végül a kezed érintésétől lesz azzá, ami. A kézzel formálás dönti el a vastagságot, a tészta sűrűségét… vigyázz, mert csak gyengéden szabad bánni vele. Ha túl kemény kézzel nyúlsz hozzá, a tészta megsértődik, és nem lesz hajlandó felemelkedni. A feltétet sem lehet csak úgy ráhajigálni a pizzára – meg kell komponálni az egészet, mint egy műalkotást, hogy az ízeknek legyen lehetőségük összeérni, és teljesen új, utánozhatatlan harmóniát létrehozni.